background
logotype

АЛИАНСИ ЕООД

Мото

Мисли разЛично! 


 Предистория

Алианси ЕООД е млада компания със силен творчески заряд, модерен стил на управление и индивидуален подход към клиентите.

В представянето ще пропусна частта, наречена „История на фирмата", поради обективни причини. Вместо това, ще Ви разкажа накратко за раждането на нашата идея и началото на нейната реализация.

В продължение на около 10 години имах възможността да бъда в ролята на клиент на някои от големите рекламни агенции и печатници във Варна, Пловдив и София, както и на доста малки рекламни фирми. По това време заемах сравнително привлекателни длъжности като проджект менигжър, ръководител на направление маркетинг и търговия, мениджър реклама и връзки с обществеността и маркетингов директор в едни от най-големите компании в България. Позициите ми позволяваха, както да договарям условия със своите партньори в областта на рекламата и маркетинговото обслужване (поради големите обеми на поръчките ни), така и да се запозная с механизмите и техните стилове на работа.

Бях силно впечатлена от факта, как фирми с големи претенции за професионализъм и твърде дълга и обстоятелствена история, губят безумно много време в опити да изкривят изискванията на своите клиенти и да ги унифицират, с цел да им продадат своята масова продукция, вместо да вникнат в техните идеи и цели, и да се постараят да задоволят същинските им потребности.

За жалост, тази тенденция се наблюдава не само в рекламния бранш, тя се е превърнсала в масова практика и епидемия на нашето комерсиално общество и много от фирмите са привикнали до такава степен с нея, че не само са спрели да я забелязват, а дори са започнали да я приемат със същата лекота, с която отпиват глътки от пластмасова бутилка за вода или пък поемат „свеж" въздух в коридора на луксозния си офис, където прозорците не се отварят, защото въздухът навън е замърсен от вредните газове на непрестанно прелитащите наоколо автомобили. 


Началото

Алианси ЕООД стартира през 2012 г. под името Проекти-БГ. Първоначалната идея беше фирмата да се развива в четири направления:

  • Реклама
  • Маркетинг
  • Връзки с обществеността
  • Европейски проекти

Още през първите няколко месеца стана ясно, че тези направления са колкото свързани, толкова и отделни като процеси и твърде глобални като концепции, за да могат да функционират пълноценно и качествено в една обща структура. Поради тази причина се наложи разделянето на дейността в две отделни звена:

Рекламна агенция Алианси

Рекламна агенция Алианси пое ангажиментите по графичния дизайн, предпечатната подготовка, печатната, сувенирната, интериорната, външната реклама и автомобилното брандиране

Маркетингова компания Алианси

В ресора на Маркетингова компания Алианси преминаха всички маркетингови и PR дейности, Европейските проекти, бизнес плановете и предоставянето и поддръжката на бази данни.


От септември 2014г. Алианси ЕООД има регистрация по ЗДДС.

 

2024  Реклама, Варна, Каварна, Рекламна агенция Алианси   globbers joomla templates